JKSSB Exams Special: 300 MCQ’s from General Science, Download PDF Here – Kashmir Portal

Note: Read our Copyright Policy if you want to use our content


Sponsored

Physics

Q1) Blades of a windmill possess ________, hence they are turned by a fast wind.
Ans -: Potential Energy
Q2) A dark-skinned man experiences ______, as compared to a fair skinned man.
Ans -: Less heat & Less cold
Q3) What device is used to break/complete an electronic circuit?
Ans -: Switch
Q4) What is the temperature at which both the Fahrenheit & the centigrade scales have the 
same value?
Ans -: -40°
Q5) Acceleration acts always in the direction of the ______.
Ans -: Net force
Q6) The principle used in working of an atom bomb is ______.
Ans -: Nuclear Fission
Q7) What is the unit used to measure the depth of sea?
Ans -: Fathom
Q8) Astigmatism can be corrected by ______.
Ans -: Cylindrical lenses
Q9) Lambert’s Law is related to ______.
Ans -: Illumination
Q10) In a Battery, which energy is converted into Electrical energy?
Ans -: Chemical Energy
Download PDF On Below Link

whatsapp 1

published by KashmirPortal.in

Leave a Reply

Your email address will not be published.